Civiltiesiskā atbildība

Dzīvē gadās situācijas, kad neesat vēlējies nevienam nodarīt zaudējumus, tomēr esat atbildīgs par to, ka cietis citu cilvēku īpašums vai pat nodarīts kaitējums viņu veselībai un dzīvībai. Tieši šādiem gadījumiem arī ir paredzēta civiltiesiskās atbildības apdrošināšana.

Ikdienas riski

Sadzīves situācijas, kurās Jūs pats vai Jūsu bērni netīši nodarāt kaitējumu citiem cilvēkiem. Piemēram, uzskrienat kādam virsū uz ielas, veikalā aizķerat un sabojājat vērtīgu preci vai bērni spēlējoties izsit kaimiņam logu.

Aktīvā atpūta

Sportiskas aktivitātes vienmēr ir saistītas arī ar risku, īpaši, ja tās notiek sabiedriskās vietās. Piemēram, spēlējot ar draugiem basketbolu, Jūs varat kādu no viņiem netīšām savainot. Dažādi negadījumi iespējami, arī pārvietojoties ar velosipēdu vai skrituļslidām, braucot ar slēpēm no kalna u.tml.

Mājdzīvnieka turēšana

Pat labi audzināti mājas mīluļi dažkārt nodara kaitējumu citu cilvēku īpašumam, piemēram, iekļūst svešā dārzā un izmīda puķu dobes. Ļaunāk ir tad, ja suns izbēg uz ielas un sakož garāmgājēju, tomēr neesam pasargāti arī no tā.

Dzīvokļa īpašnieka vai īrnieka civiltiesiskā atbildība

Plīsusi ūdensvada caurule un noplūdināts apakšstāva kaimiņa dzīvoklis – tas ir klasisks piemērs, ko ikviens varam iztēloties. Tomēr arī bez tā ir daudzi gadījumi, kuros par citiem netīši nodarītiem zaudējumiem jāatbild dzīvokļa īpašniekam vai īrniekam.

Apdrošināšanas veidi

Dzīvokļa īpašnieka vai īrnieka CTA apdrošināšana

Sedz zaudējumus, kas trešajām personām nodarīti saistībā ar dzīvokļa apsaimniekošanu. Izvēlieties, ja uzskatāt, ka Jūs vai Jūsu ģimenes locekļi nevarat radīt cita veida zaudējumus.

Pieteikties

Ēkas īpašnieka vai īrnieka CTA apdrošināšana

Sedz zaudējumus, kas trešajām personām nodarīti saistībā ar privātmājas un tai pieguļošā gruntsgabala apsaimniekošanu. Izvēlieties, ja uzskatāt, ka Jūs vai Jūsu ģimenes locekļi nevarat radīt cita veida zaudējumus.

Privātpersonas CTA apdrošināšana

Šī ir vispilnīgākā CTA apdrošināšana, kas sedz zaudējumus saistībā gan ar ikdienas riskiem, aktīvo atpūtu un mājdzīvnieku turēšanu, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu un kosmētisko remontdarbu veikšanu, gan arī ģimenes locekļu – dzīvesbiedra un nepilngadīgo bērnu – atbildību jebkurā ģeogrāfiskajā teritorijā pēc Jūsu izvēles.

Būvniecības CTA apdrošināšana

Sedz zaudējumus, kas nejauši radīti trešajām personām saistībā ar Jūsu privātmājas celtniecību, kā arī remontdarbiem Jūsu mājā vai dzīvoklī. Izvēlieties, ja pats organizējat būvniecības vai remontdarbu procesu savā īpašumā un saskaņā ar likumdošanu esat atbildīgs par to.